Anti aging acupunctuur

Moderne behandelingen om gezichtsveroudering tegen te gaan zijn allemaal gericht op symptoombestrijding. Dure crèmes en lotions die van alles beloven. En dan nog niet te spreken van botox, fillers of cosmetische ingrepen. Deze geven niet alleen een onnatuurlijk resultaat, maar zodra je stopt met de behandelingen is je gezicht er behoorlijk slecht aan toe. Het is een illusie van schoonheid, want echte schoonheid wordt van binnen gecreëerd.

 

De oude Chinese dokters zeiden dat uiterlijke schoonheid gebaseerd is op innerlijk evenwicht. Vooral het gezicht weerspiegelt de innerlijke gezondheid. Wanneer je fysiek gezond bent en mentaal in balans, dan straal je dit ook uit. Volgens de Chinese geneeskunde (TCM) zegt men dus dat rimpels en emoties aan elkaar gekoppeld zijn. Aan de plek en vorm van de rimpels in het gelaat kan men zelfs zien welke emotie de overhand heeft bij deze persoon. Zowel fysiek als mentaal. Uiteraard heeft uw leefstijl en voedingspatroon ook invloed op de reactie van uw huid.

 

De anti-aging acupunctuurbehandeling is een organisch proces, dat het beste werkt in een aantal sessies. Het lichaam heeft tijd nodig om te genezen en om de signalen van ouder worden te re-absorberen en om te zetten in verjonging. Als je het gezicht prikt, gaat bloed en Qi zich in het gezicht vermeerderen en transporteert het voedingsstoffen naar de cellen. Naalden in het gezicht kunnen gevoelig zijn, wat een positief micro-trauma effect creëert en activeert dus sneller het zelfgenezend vermogen, wat dus ook meer collageen en elastine aanmaakt in het aangedane gebied. De afvalstoffen die de rimpels door verzuring veroorzaken, stimuleren ook het lymfatisch systeem.

 

In de TCM zijn gezichtsverjongingsbehandelingen een gecombineerde toepassing van acupunctuur, kruiden, massage, voeding en leefregels. Om toch een doeltreffend en effectief te werken bestaat de huidige anti-aging therapie naast acupunctuur uit een masker, guasha massage en een nabehandeling met een hydraterende crème. De acupunctuurbehandeling bestaat uit 2 onderdelen: Ik prik op rimpels in het gelaat of we behandelen de acupunctuurpunten gelegen op de aangezichtsspieren.

 

Aan het begin van een behandelingstraject gaan we eerst samen kijken welke rimpels er zich in uw gelaat bevinden en waar u graag verandering in wilt zien. We bespreken de mogelijkheden en maken dan samen een plan van aanpak.

Recensie:

Lieve Susan,
Nogmaals dank voor de mooie ervaringen die ik heb mogen maken tijdens en na je “anti-aging acupunctuur” behandeling. Het was fijn dat je de tijd genomen hebt om samen met mij naar de mogelijkheden te kijken en mij alles uit te leggen. Ik had steeds de indruk dat je open stond voor mijn vragen en dat je het belangrijk vond dat ik me op mijn gemak voelde. Tijdens de gehele behandeling was ik omgeven van warmte, rust en een veilig gevoel
Het was natuurlijk spannend voor mij “naalden in mijn gezicht, en dan ook nog b.v. bij mijn ogen”. Echter voelde ik mij snel in goede, deskundige en professionele handen. Ook voor de manier hoe jij de hygiëne waarborgt kan ik je alleen maar complimenten geven! Uiteindelijk was mijn spanning niet nodig. De meeste “naalden” voel je niet eens en als dan is een knijpen op je arm erger
Ik ben intussen 3x geweest en het resultaat: een fris gezicht, gezonde huid ook dank je producten en daadwerkelijk minder rimpels en dat zonder een operatie of botox! Top
“wer schön sein wil muss leiden” klopt hier dus niet!