Sakura

Cupping

Body Cupping

Cupping is al duizenden jaren oud en vindt zijn oorsprong in de Oosterse geneeskunde. Door de decennia heen heeft de cupping-methode veel veranderingen doorgaan. Zo werd er vroeger gebruik gemaakt van de hoorns van dieren. Later gebruikte men bamboe en aardewerk. Uiteindelijk kwamen er de glazen cups.

 

Deze methode werd vroeger voornamelijk gebruikt bij tuberculose, griep en verkoudheidsklachten, maar tegenwoordig kennen we veel meer voordelen.
Door met de cups te masseren wordt de bloedsomloop en stofwisseling bevorderd. Spieren en huid worden goed doorbloed, gevoed en ontdaan van afvalstoffen. De huid kan hierdoor beter ademen. Ook werkt cupping goed bij migraine, spijsverteringsklachten, longaandoeningen als astma en schouder-, nek- en rugklachten. Doordat je met de cups dieper naar binnen kan, je gaat tot op het bindweefsel, kunnen vastzittende spieren en pijnlijke plekken makkelijker worden losgemaakt. Uiteraard zet cupping ook de qi weer op gang bij stagnaties. Daarnaast kan cupping kan ook ingezet worden bij oedeem.

 

Bij de lichaamscupping wordt er gewerkt op de rug, armen, benen, voeten en buik.

 

Cupping is een ontspannende massage met veel voordelen. Indien er je veel stagnaties hebt in je lichaam kan cupping ook zeer gevoelig zijn. Na een behandeling kun je last hebben van blauwe plekken, deze moeten binnen enkele dagen weer verdwenen zijn.

 

Deze behandeling eindigt met een hydraterende body creme en duurt ongeveer 50 min. De massage wordt op de massagetafel gegeven.

 

Bij Facial cupping wordt er gewerkt op gezicht, hals en decolleté. Terwijl er direct gewerkt wordt op je bovenste huidlaag zullen ook je tweede huidlaag en bindweefsel meegenomen worden.

 

Facial Cupping

Net zoals bij de lichaamscupping zal bij de facial cupping de bloedsomloop gestimuleerd worden en kunnen vastzittende spieren losgemaakt worden. Denk hierbij aan stijve kaken of strak voorhoofd bij stress. De poriën zullen dieper gereinigd worden en dode huidcellen en talg verwijderd. Afvalstoffen worden gedraineerd en littekenweefsel wordt zachter gemaakt.
Naast het ontspannende en reinigende effect van facial cupping wordt het ook ingezet bij het vertragen van het huidverouderingsproces. Cupping zorgt het voor de aanmaak van fibroblasten, dit zijn de belangrijkste cellen in de strijd tegen huidveroudering. Zij maken het collageen aan in de huid en spelen een grote rol bij wondgenezing en de aanmaak van vezels in de huid, zoals elastine. Je huid behoudt zijn rekbaarheid en stevigheid. Door de stimulatie van de bloedsdoorloop zal je huid een mooie glow krijgen.

 

Bij facial cupping wordt ook gebruik gemaakt van glazen cups die vacuüm zuigen op de huid. De cups kunnen soepel over de huid glijden met behulp van een Japanse Camellia olie. De Camellia olie wordt ook wel het beauty-geheim van de Geisha genoemd. De olie is vrij droog, dus ook geschikt voor de drogere huid. De olie is hoog in antioxidanten, waardoor het de elasticiteit verhoogd en de huid hydrateerd.
Deze behandeling begint met een Japanse gezichtsreiniging en eindigt met een hydraterende repair oil en creme, alles van Ruhaku. De behandeling duurt ongeveer 50 min. Deze behandeling wordt op de massagetafel gegeven.
(Zowel de camellia-olie als de producten van Ruhaku van natuurlijke oorsprong)

 

Combideal Body en Facial Cupping

De body en facial cupping zijn ook in een combinatie te boeken. De behandeling duurt dan 120 min en wordt afgesloten met een creamy sheet mask en creme van Ruhaku.