Sakura

Cupping

Body Cupping

Cupping is al duizenden jaren oud en vindt zijn oorsprong in de Oosterse geneeskunde. Door de decennia heen heeft de cupping-methode veel veranderingen doorgaan. Zo werd er vroeger gebruik gemaakt van de hoorns van dieren. Later gebruikte men bamboe en aardewerk. Uiteindelijk kwamen er de glazen en siliconen cups.

 

Deze methode werd vroeger voornamelijk gebruikt bij tuberculose, griep en verkoudheidsklachten, maar tegenwoordig kennen we veel meer voordelen.
Door met de cups te masseren wordt de bloedsomloop en stofwisseling bevorderd. Spieren en huid worden goed doorbloed, gevoed en ontdaan van afvalstoffen. De huid kan hierdoor beter ademen. Ook werkt cupping goed bij migraine, spijsverteringsklachten, longaandoeningen als astma en schouder-, nek- en rugklachten. Doordat je met de cups dieper naar binnen kan, je gaat tot op het bindweefsel, kunnen vastzittende spieren en pijnlijke plekken makkelijker worden losgemaakt. Uiteraard zet cupping ook de qi weer op gang bij stagnaties. Daarnaast kan cupping kan ook ingezet worden bij oedeem.

 

Bij de lichaamscupping wordt er gewerkt op het hele lichaam, afhankelijk van wat jouw lichaam nodig heeft. Helaas wordt er tegenwoordig heel veel cupping aangeboden, dat niks tot weinig te maken heeft met het traditionele cuppen wat gebaseerd is op de Traditionele Oosterse geneeskunde. Therapeuten en massagesalons bieden deze vorm aan zonder enige kennis van TCM, waardoor een behandeling vaak onverantwoord is. Ik benader mijn sessies vanuit mijn kennis van de TCM, waarvoor ik meerdere opleidingen heb gevolgd. De behandelingen worden benadert door gebruik te maken van de Wu Xing, de 5 elementen, ZangFu (de yin en yang organen) en de meridianen. Ik start met het openen van het orthosympathisch zenuwstelsel waardoor jij langzaam terug kan komen in jouw parasympatisch zenuwstelsel. Hierdoor raak je ontspannen en kan ik de behandeling beter uitvoeren. Door te kijken welke organen een volte of leegte hebben en hoe het gesteld is met jouw hormoonhuishouding kan er voorzichtig een beeld gevormd worden. Uit deze diagnose kunnen we veel informatie halen die gelinkt is aan andere klachten. Tijdens de behandelingen ga ik ook op zoek naar stagnatie van Qi, dat pijn kan veroorzaken. Indien nodig zal ik tijdens de behandeling ook andere methodes dan cupping inzetten, denk hierbij aan moxa of Shiatsu.

Indien er veel stagnaties bevinden in je lichaam kan cupping ook zeer gevoelig zijn. Na een behandeling kun je last hebben van blauwe plekken, deze moeten binnen 7-12 dagen weer verdwenen zijn. Enkele dagen na de behandeling zal er ook nog eens contact zijn om te kijken hoe de behandeling heeft uitgepakt.

Deze behandeling duurt ongeveer 50 min. De behandeling wordt op de massagetafel gegeven.

 

Facial Cupping

Facial Cupping is een cosmetische behandeling. Bij Facial cupping wordt er gewerkt op gezicht, hals en decolleté. Terwijl er direct gewerkt wordt op je bovenste huidlaag zullen ook je tweede huidlaag en bindweefsel meegenomen worden. Net zoals bij de lichaamscupping zal bij de facial cupping de bloedsomloop gestimuleerd worden en kunnen vastzittende spieren losgemaakt worden. Denk hierbij aan stijve kaken of strak voorhoofd bij stress. De poriën zullen dieper gereinigd worden en dode huidcellen en talg verwijderd. Afvalstoffen worden gedraineerd en littekenweefsel wordt zachter gemaakt.
Naast het ontspannende en reinigende effect van facial cupping wordt het ook ingezet bij het vertragen van het huidverouderingsproces. Cupping zorgt het voor de aanmaak van fibroblasten, dit zijn de belangrijkste cellen in de strijd tegen huidveroudering. Zij maken het collageen aan in de huid en spelen een grote rol bij wondgenezing en de aanmaak van vezels in de huid, zoals elastine. Je huid behoudt zijn rekbaarheid en stevigheid. Door de stimulatie van de bloedsdoorloop zal je huid een mooie glow krijgen.

 

Bij facial cupping wordt er gebruik gemaakt van glazen cups die vacuüm zuigen op de huid. De cups kunnen soepel over de huid glijden met behulp van een Japanse Camelia olie. De Camelia olie wordt ook wel het beauty-geheim van de Geisha genoemd. De olie is vrij droog, dus ook geschikt voor de drogere huid. De olie is hoog in antioxidanten, waardoor het de elasticiteit verhoogd en de huid hydrateerd.
Deze behandeling begint met een Japanse gezichtsreiniging en eindigt met een hydraterende repair oil en creme, alles van Ruhaku. De behandeling duurt ongeveer 50 min. Deze behandeling wordt op de massagetafel gegeven.
(Zowel de camellia-olie als de producten van Ruhaku van natuurlijke oorsprong)

 

Combideal Body en Facial Cupping

De body en facial cupping zijn ook in een combinatie te boeken. De behandeling duurt dan 120 min en wordt afgesloten met een creamy sheet mask en creme van Ruhaku.