Shiatsu massage

De Japanse behandeling Shiatsu is afgeleid van de oude technieken Doin en Ankyo, later bekent als Anma. Shiatsu is ontwikkeld uit Ampuku, een zuiver medisch manuele therapievorm met veel buiktechnieken, dat werd ontwikkeld in Japan in de Heian periode (794-1185) en was heel populair in de Edo periode (1603-1868). Deze manuele therapie kwam waarschijnlijk mee naar Japan met de Boeddhistische monniken vanuit China.

 

De term Shiatsu is Japans voor “vingerdruk”. De therapeut drukt met stevige en soms diepe druk op specifieke acupunctuurpunten die de energiekanalen of meridianen van het lichaam beïnvloeden. Het doel is om de helende kracht van elk individu te wekken door de stroom van ki te stimuleren; levensenergie, in de meridianen, lost blokkades op en helpt het lichaam zijn natuurlijke balans te herstellen.

 

Naast een ontspannende Japanse acupressuur massage weerhoudt het het lichaam om ziektes te ontwikkelen, nodigt het je uit in aanraking te komen met je gevoel en je intuïtie en het doet een beroep op het interne vermogen van het lichaam zichzelf te balanceren en daarmee te genezen. U voelt zich energieker, vitaler en depressieve- of angstklachten zullen verminderen. Daarnaast
is Shiatsu goed voor de bevordering van de spijsverering en ondersteunt het het immuunsysteem.

 

Deze massage wordt gegeven op de Japanse manier, d.w.z. je draagt een yukata (Japanse katoenen kimono) tijdens de behandeling en de behandeling wordt uitgevoerd op een futon matras op de grond en duurt ongeveer 60 minuten.

 

Indien je liever de massage ontvangt op de massagetafel, geef dit dan van te voren aan.