Sakura

Yin Yoga

Ons hele leven bestaat uit Yang activiteiten, daarom is het zo lekker om rust en verdieping te zoeken in een yin practice.

 

Bij yin yoga is het belangrijk dat we langer in een houding blijven dan bij andere soorten yoga. Dit komt omdat we op het bindweefsel werken en niet op de spieren. Het bindweefsel moet even ‘marineren’ om het gewenste effect te bereiken. Bindweefsel zit in ons hele lichaam, Het zorgt ervoor dat onze organen op zijn plek blijven en een soepel bindweefsel zorgt ervoor dat spieren en gewrichten soepel blijven. Yin is erg aan te raden bij degene die last hebben van stijve gewrichten. Door de collageen vezels in ons bindweefsel zorgen we er met yin zelfs voor dat het verouderingsproces van ons lichaam wordt vertraagd!

 

Naast alle lichamelijke voordelen heeft yin ook vele geestelijke voordelen. Tijdens een houding keren we naar binnen en luisteren we uitsluitend, zonder oordeel, naar onszelf, naar wat ons lichaam en geest ons te vertellen heeft. We ervaren innerlijke rust! Yin yoga is erg aan te raden bij mensen met psychische klachten zoals depressies, burn-out of in tijden waarin men grote stress ervaart.

 

Bij Yin yoga blijven we 3 tot 5 minuten in een houding. Alle houdingen zijn zittend of liggend.

IMG_9887

Lesrooster

Dinsdag

Yin Yoga
19:00 - 20:15 uur

Donderdag

Yin Yoga
19:45- 21:00 uur